Blog tips

De randvoorwaarde  voor een goede blog is dat het over iets moet gaan wat je echt leuk vind om over te schrijven. Als je dit op langere termijn doet zal je lezers aan je kunnen binden die je op een gegeven moment als betrouwbaar (hoge trust)  bestempelen. Dit zie je dan weer in de reakties, google plus, Facebook en Twitter berichten.

deze optelsom zal uiteindelijk Google je een hogere authoriteit geven en daarmeekan je website beter gaan ranken in de uitkomsten van Google. En dat laatste is iets wat iedere webshop eigenaar graag ziet maarrrr..

Het is een lange weg om je website hoog in de organische resultaten terug te vinden.  Daarom is het goed om een paar tips in ogenschouw te nemen:

– zet je horloge maar uit. Het kost veel tijd en koppel het resultaat niet direct aan je ranking in google.

– schrijf iedere week een of voorkeur  twee artikelen. Hou dit een jaar vol. Kwaliteit is belangrijk maar ook de kwantiteit. Als je na niet op gezette tijden schrijft verlies je je lezers en daarmee ook je authoriteit voor google.

– schrijf over onderwerpen die de lezer in de eerst plaats interessant vind. Wel kan je. Je inspiratie bron op doen door naar google adwords te gaan en eens  te kijken welke aanverwante onderwerpen (naast je top keywoord) het lekker doen. Maak eens in de paar maanden een query en loop er eens door heen en kijk of je misschien een onderwerp over het joods heb gezien.

– om je blog minimaal een jaar (en dan iedere week) nieuwe content te voorzien is het verstandig om over je passies te schrijven. Begin niet aan een blog al de topic je niet interesseert. Daar zijn er namelijk al genoeg van.

– ga vooral niet als een seo guru schrijven, door de keywoords 10 keer in je artikel te herhalen. Niet alleen je lezers maar ook Google zal dit niet waarderen en als spam gaan bestempelen. Niet doen!

Genietend schrijven

Geniet en zorg voor plezier. Da’s wat je lezers terug zien: waardering en groeiende authoriteit. Iets wat je moet verdienen!

Geef een reactie